onsdag 1 augusti 2012

Warmup inför VM - onsdagssegling 1.8.2012

Vi startade onsdagsseglingen med att för första gången ha hela vm besättningen ombord samtidigt. Trevligt att ha tillräckligt med händer!

I den friska vinden valde vi att köra med fock och det visade sig vara ett bra val. Vi startade i nedre ändan av linjen men var för heta på gröten så det var bara att vända om och starta på nytt, onödigt då vi bara var två båtar i stora klassen. De flesta andra stora båtar deltar i Baltic Offshore Week eller är ännu på semester. Rauno startade högre upp på linjen och kom iväg före oss så vi fick kämpa en god stund ut igenom Aisarsundet innan vi kunde köra om honom. Då vi började fälla av ner mot Knapis kunde han hänga på vår aktervåg ända tills vi hissade spinnakern och knyckte loss.

Vi rundade första märket en bit före X-99an och valde att köra lite utåt på första benet. Vi började genast dra upp differans till X-99an som gick betydligt lägre, de hade tydligen för mycket segel (?).  Uppe vid Systrarna ledde vi redan rejält och kunde fortsätta dra ifrån med spinnakern på väg in. Vi fick ganska tight att komma förbi Rövargrund och fick köra den sista biten med spinnakern fladdrande för att komma förbi och falla av.

Resultaten finns här

Kvällen innan hade vi med Classe, Lynn och Mange tvättat bottnen på de ESF båtar som deltar i VM.

Troys botten blir tvättat medan vi väntar på vår tur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar