fredag 10 augusti 2012

VM dag 5

Gulf of Finland Race kom bra iväg nästan på planerad tid. Alla klasser kom iväg utan återkallelse.

Vi startade dåligt i andra raden under Enfant Terrible som leder serien. Vi slog genast ut till SB och kunde ta igen den dåliga starten på följande slag. I mitten av kryssen låg vi före såväl Blue Café som Audi som hade haft problem i starten men sen tog vi ett skifte fel vilket ledde till att vi rundade ganska dåligt.

Nu valde vi igen att gå ut till SB vilket visade sig vara ett utmärkt väl. Vi körde upp oss en hel del och kunde runda Kasunen bland betydligt snabbare båtar. Då vi dessutom lyckades slinka in och te ytterkurvan vid fyren kom vi ut med fri vind.
Dessvärre litade vi på att vinden skulle vrida mot ost och för utåt. Tyvärr gick det tvärtom. Vi försökte kompensera med att köra skiften aktivt men det hjälpte inte mycket så vi rundade Ulkomatala bakom Kind of Magic och Aquamarine. Vi fick blåsan att dra snabbare och kunde genast rycka ifrån. Då vi valde att gå lägre än alla andra och köra i fri vind kunde vi igen knappa in på båtarna framför och kunde runda Hramtsow för oss själva.

På sista kryssen upp mot Mjölö gjorde vi dagens bästa taktiska val och gick rakt inåt innanför kobbarna. På ett enda slag kunde vi bla köra förbi FinnFun och ta in på såväl Nella och Xaviar. Efter en kort läns till Kullersten sträckte vi in till målet mellan Särkkä och Sveaborg. På vägen körde vi om Patent från mindre klassen som envisades med att försöka gå nära land.

Vi slutade som 32. i preliminära resultaten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar