torsdag 16 augusti 2012

Onsdagssegling 15.8. - årets sämsta start

Vi inledde med att ta årets (eller århundrades...) sämsta start. Vi tyckte att det drog bättre närmare Paven och gick därför ditåt. Iom att vi var lite tidiga fällde jag av för att få lite tid att gå men då vi höjde upp igen sträckte vi inte längre till linjen. I den lätta vinden var det bara att finna sig i ödet och göra ett slag utåt vilket ju tog kål på den lilla farten vi hade. Nå vi fick köra över linjen två minuter efter de andra i fri vind :-(

Norr om Torraisarn körde vi först fast Valkyrian och därefter Merita. Vinden tog passligt slut i detta skede så trots att bägge försökte höja kunde vi köra om dem med den fart vår större massa gav. Efter att vi hissade spin kunde vi köra om såväl Cirrus och Delphius på väg till märke nummer 7 som jag egentligen inte tycker om iom att det är ganska grunt bakom det.

Spi manöver på väg mot första märket. I förgrunden FinFunn, Xelina och Troy

På vägen ut mot Kytö kunde vi sakta men säkert knappa in på Xelina som försökte få fart med spinnakern och därefter Troy. Xelina hann vi köra om med god marginal men Troy lyckade precis hålla ifrån så att den vände först. Därefter hängde vi en stund på dem men då vinden lite återhämtade sig drog Troy ifrån igen.
Nästan bleke på Kytöfjärden. Närmast Xelina som försöker få mer fart med spinnakern

Efter Aisar sundet började vinden dö ut. I detta skede körde Xelina förbi oss utan att vi kunde göra någonting. Precis vid mållinjen vred vinden så att vi nästan var tvugna att göra ett slag men lyckades driva över linjen. Båtarna bakom oss fick jobba nästan en timme med de sista 100-metrarna...

FinnFun tog en överlägsen och välförtjänt seger före Xelina och Troy. Resultaten finns här. I besättningen John, Jonas, Martin, Micke & skipi. Av de roade kommentarerna då vi kom till Paven hade vår start nog gett en del glädje åt de som startade senare eller tittade på från Paven. Nå det bjuder vi gärna på - ett gott skratt förlänger säkert seglarlivet.

Lilla klassens bana förkortades så att de kom i mål ute vid Kytö. Här kom en överaskningsvinnare med Göran på Vejde som tydligen gått bra i den lätta vinden och kanske hade lite fördel av att segla utan spinnaker. Grattis, roligt att se lite variation bland segrarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar