torsdag 28 juni 2012

Onsdagssegling 27.6.2012 - inte helt som på Strömsö

Vi startede dåligt lite i lä om FinnFun. Även om vi hissade spin strax innan dem kom vi inte loss innan de täckte oss. Troy startade bäst eller kanske man borde säga minst dåligt iom att vi alla var sena till linjen. Vi sökte oss uppåt över FinnFun för att söka fri vind och därefter vidare upp över Valkyrian.   

Vi söker oss uppåt förbi Valkyrian. Bild Tom F 

Nu har vi passerat Vaklyrian som snabbt föll av för att hålla sig fri.
Mindre spin har svårt att orka i den lätta vinden Bild Tom F
 Medan vi störde varandras seglande med FinnFun och Valkyrian kom Troy åt att knycka ifrån ordentligt. Det tog oss en god bit ut på Kytö fjärde innan vi kunde passera FinnFun. Strax innan vändmärket vid Kytö vred vinden kraftigt - först för Troy och sedan för oss och FinFun. Trots detta skiftet blev det kryss in mot gröna pricken vid Halsholmssundet som jag helst skulle undvika som märke iom att det enl sjökortet är bara 2,5m vatten. Under kryssen kunde vi köra om Troy genom att gå lite lägre och hårdare och det såg igen lite ljusare ut ända tills genuan skotades lite ivrigt i ett slag så att den revs sönder vid en mantågs stötta, det blev igen lite jobb för WB. Efter detta körde vi med lösare skotade segel men kunde trots det runda ordentligt innan Troy som hade gått alltför långt. Tydligen körde FinnFun nästan fast dem här?

Det tog en god stund efter märket att få upp spin iom att den inte var helt flyttad till andra sidan efter nedtagningen. Troy kunde köra om oss och FinnFun kom oroväckande nära innnan vi hade seglet uppe och i drag
Troy seglar om oss. Bild Ben H

FinnFun närmar sig. Valkyrian i bakgrunden vid rundningsmärket. Bild Ben H 
 Innan mål tog vi ännu ner spin så att vi nästan kunde tråla upp fjärdens fiskar pga av ett snabbt nersläpp av fallet. En våt spi och brända händer blev resultatet av detta.

Inte helt som på Strömsö denna gång... Resultaten finns här. FinnFun tog en stark seger före Troy. I lilla klassen segrade Sabrina före Pinta som seglat starkt.

I besättningen Ben, John, Lynn, Micke & skipi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar