söndag 12 augusti 2012

VM dag 6

Sista dagen lovade lätta vindar. Målsättningen var att få igenom två starter under dagen men med tanke på att vinden skulle mojna till eftermiddagen verkade det ganska ambitiöst iom att sista starten skulle gå senast kl 14.

Nå vi kom bra iväg genast efter 11. Första kryssen gick inte nåt vidare, jag körde för högt och vi hade för hårt skotat i den lätta vinden och det som fanns kvar av gårdagens/nattens sjögång. Vi gjorde ett utmärkt vägval under länsen och kunde köra fast såväl Xaviar som Vindungen som låg långt före oss vid kryssmärket. Andra kryssen gick betydligt bättre då vi körde mera på fart än på höjd. Vi valde nu att gå på vänstra kanten vilket också gav mera vind. Sista länsen blev sedan ett sorgligt kapittel då vinden mojnade och vi hade svårt att hålla fart på båten. Vi försökte ändra på allt men lite för snabbt så att vi inte hittade vad som var fel. Först på slutet jobbade vi tillräckligt systematiskt för att få upp farten. Slutresultat i denna segling blev 32.

Andra seglingen sköts iväg men avbröts efter endast några seglade minuter iom att vinden dog ut så mycket att arrangörerna tyckte att det inte var värt att bli där ute och guppa iom att vi redan hade lyckats överskrida minimi antalet seglingar.

I total resultatet slutade vi som 37:de och i "Corinthian Class" dvs amatör klassen var alla i besättningen måste vara registrerade som amatör seglare blev vi 10:de. Total resultaten finns här.

I vårt dreamteam under VM var vi:

Alexandra - kommunikation, barduner och allt i allo

Classe - storen/sittbrunnsgeneral

Jofa - piano/genua
Jonas piano/genua
Jocke - rorsman & skipi
Lynn -- fördäck
Mange - fördäck och fixare

Micke - taktiker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar