torsdag 13 september 2012

Onsdagssegling 12.9.2012

Årets sista onsdagssegling inleddes med duggregn och mycket lätt vind. I besättningen var vi grannarna från Kvisgränden dvs Johan, Janne & Jocke så vi valde att köra genua utan spin. Vi startade lite sent nedanför FinnFun som hissade spinnakern och strax bakom Troy och Xelina som också körde utan spinnaker. Vi lyckades slinka förbi FinnFun i lä och styrde därefter upp i lovart om Xelina som blev störd av Troy.

Troy drog ohotade iväg ut mot Kytö följda av oss och Xelina. FinnFun styrde ner för att få friare vind och kunde köra om oss efter en stund. Vi fick fart bå båten först då vi var halvvägs ut till Kytö och i något skede kom Xelina hotfullt nära men då vi fick lite mera tryck i seglen kom farten. Jag misstänker att vår propeller inte hade vikt ihop sig men ingen var intresserad att dyka ner och titta :-)

Janne seglar första gången för denna säsong och styr lycklig som ett barn på julafton 
Johans skrattar åt förslaget att han skall dyka ner och kolla propellern

Troy rundade först följd av FinnFun och oss med Xelina hack i häl. På väg in mot andra märket knappade vi stadigt in på FinnFun. Vi valde mellan att gå i lovart om dem med risk för att de skulle börja höja och tvinga oss in i bleket under Rövaren eller att köra i lä. Vi valde det senare och kunde genom att falla av hitta tillräckligt fart för att glida om dem då vinden lättade.

Vi knappar in på FinnFun på väg in mot Rövaren 

Därmed rundade vi andra märket en god bit efter Troy och med liten marginal för FinnFun. Denna marginal tog de dock genast fast då dom hissade spinnakern och nu var det deras tur att köra om oss i lä. Xelina valde att gå lite högre (kortare) än vi men i den utdöende vinden höll vi ungefär samma avstånd in till mål.

Resultaten finns här.  Troy tog en välförtjänt klar seger och i lilla klassen segrade Sabrina. Hela seriens resultat finns här. Grattis till såväl FinnFun som Sabrina som segrade klart i sina respektive klasser!

Tom kvitterar in onsdagspokalen (och en kram...) i stora klassen

Mange tar emot onsdagspokalen i lilla klassen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar