torsdag 14 juni 2012

Onsdag 13. juni

Vi startade helt ok där vi ville, ungefär mitt på linjen och som väntat hade vi resten av båtarna längre ner mot märket där det av ljudnivån att döma var trångt. Resultat var att vi trots att vi var lite sena till linjen kom iväg så att vi turvis kunde täcka de andra båtarna. Mest led säkert FinnFun som blev nedanför både oss och Troy.

Övervägde att hissa spinnakern vid långgrund men lät bli iom att skulle ha varit ganska brant bog och vinden lite kraftigare än vad den hade varit längre in. Istället fick Lukas köra en stund  på vägen runt Knaperskär och det gjorde han med säker hand.

Lukas kör med säker hand mot Knapis
Troy körde förbi oss med sin gennaker, de övriga som hissade spinnakrar hade i speciellt i början mer eller mindre problem och verkade inte egentligen ta in på oss. Amiralen rapporterar om en broach på sin blogg så med tanke på att vi också körde lite shorthanded var det nog helt ok att låta nylonet vila i påsen.

Troy kör förbi på slören ner mot Knapis
Troy rundade före oss och slog genast. Vi valde att köra lite ut innan slaget och bakom oss valde FinnFun att gå ännu längre utåt. Med solen rakt emot var det verkligt svårt att hitta märket. Vi körde enligt plottern och det var inga problem att sträcka upp. Troy gick för lågt och var tvungna att ta ett slag. FinnFun körde betydligt högre och fick falla av på slutet för att komma ner till märket. Efter en del förhandlingar på fördäck om spinnun skulle dras upp i lä eller lovart kom den till sist upp. Det blir ibland intressanta diskussioner mellan lättbåts seglare och kölbåtsseglare :-) Nå jag tror att det kommer att bli riktigt bra bara vi skulle hinna träna lite manövrar!

Vi valde att köra genom Aisar sundet vilket var ett mistag så Troy körde igen om oss och FinnFun hann nästan fast oss då vi kom ut ur sundet men med bättre vinkel på slutrakan kunde vi dra ifrån igen. Resultaten finns här. I besättningen Ben, Jonas, Lukas, Lynn & skipi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar