måndag 21 maj 2012

Pro Sailor Race 20.5.

I den lätta vinden startade vi bra strax efter men ovanför VindUngen. BlueCafé tog en tjuvstart och fick starta om.
Starten med VindUngen i förgrunden, Xantus samt Aquamarine i bakgrunden
Bilden tagen av Sailpix / Erik Lähteenmäki
Vi kunde hålla bra höjd och fart och kunde en stund senare köra om VindUngen.
De övriga kunde vi fint hålla undan för men på väg ut mot Märaskär körde BlueCafe om oss. Efterhand som vi kom utåt avtog vinden mer och mer.
På slören drog såväl BlueCafe som Nornan upp sina Code segel. Av någon orsak verkade Blue Cafe inte ha så stor nytta av den medan Nornan nästan tog fast oss på denna bog.
Länsen mot Trutkobben
Länsen ner mot Rönnkobben gick trögt, vi försökte köra lite plattare än Nornan som ett stycke innan Rönnkobben fick oss att väja då de kom skärande för styrbords bog. Iom detta följde vi efter Nornan österut vilket visade sig vara ett misstag som ledde till att vi hamnade i ett vindhål var vi fick se såväl VindUngen som Audi köra om oss i lä. Också Nornan kom förbi oss i detta skede.
Slören mot Ormholmen. Framför oss VindUngen, Nornan samt Audi.
Från Ormholmen fick vi sträcka upp mot Melkö och nu kunde vi sakta men säkert knappa in på VindUngen och Nornan. På kryssen mot Märaskär valde vi rätt kant och kunde därmed köra förbi Vindungen som gick längre österut men Nornan som valt samma kant som vi kunde vi inte köra fast. Arrangörerna hade fattat ett bra beslut och lagt in mållinjen vi Märaskär så vi hann hem till den tråkiga bronsmatchen i ishockey.

Resultaten finns här och mycket fina bilder av Sailpix här. En helt ok öppning för säsongen med en tredje placering men nog finns det ju en hel del att finjustera för att få båten att gå som den skall. I besätningen Alexandra, Classe, Jonas Lynn, Mange & Jocke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar