torsdag 24 maj 2012

Onsdagssegling 23.5. - Eskadersegling till Kytö

Så var det äntligen dags för den första onsdagsseglingen. Det var många på bryggan som konstaterade att nu är sommaren äntligen här och det var ju lätt att hålla med i försommarsolen!

Iom att vi hade lite besättningsbortfall hoppade Christoffer from Cirrus över till oss, hyggligt! Med Lynn, Micke & undertecknad var vi alltså fyra ombord.

I den lätta vinden valde vi att starta för BB men att istället hålla fart på båten. Försöket lyckades lite halvdåligt så att vi var tredje/fjärde över linjen och nedanför Xelina. Även om vi snabbt fick fri vind hade vi svårt att få upp farten på inre fjärden och kom därmed som en av de sista ut genom Aisarsundet. Väl ute på Kytöfjärden lyckades vi hålla bra höjd och tog in på FinnFun samt hålla oss högre än Troy. Xelina gick förvånansvärt lågt men hårt. Cirrus och Valkyrian blev bakom oss.

Ut genom Aisarsundet ligger Troy först med FinnFun lite längre ner. Xelina syns längst nere i lä. 

Vi kunde styra rätt på märket N om Kytö. Lite förvånade över att Troy & FinnFun höll så lågt dubbelkollade vi tre gånger från kartan vilket märke vi skulle segla till. Just då vi kom fram till märket rundade Troy den andra N pricken och efter en del ropande valde vi att falla av och runda den andra pricken liksom Troy & FinnFun. Vi hann precis ner till pricken så att vi kunde runda som andra båt före FinnFun.

FinnFun var nära att köra om oss innan vi fick spinnun att dra men när vi väl hade den uppe lyckades vi hålla ifrån. Inne på fjärden utanför Paven körde vi lite för högt så att vi fastande i ett bleke bälte men också FinnFun verkade fastna trots att de körde längre ner.

På slören in har vi rykt ifrån FinnFun. Till vänster syns Valkyrian samt Xelina. Till höger lilla klassens båtar som seglade en annan bana.

Efter en hel del parlamenterande mellan olika besättningar och tävlingsledningen fattade Teddy det rakryggade beslutet att förkasta hela tävlingsresultatet. Med de olika rutt val som hade gjorts och motstridig information i bankarta och orderbrev hade nog alla andra beslut varit orättvisa mot någon.

Och hur som helst vi fick en skön "eskadersegling" ut till Kytö. Det är bara att sätta ny mask på kroken nästa vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar